Isabelle Berg

änglahår.

Publicerad 2011-09-30 11:13:40 i Allmänt


LYCKA!

Jag är så himla glad! Vaknade imorse av ett samtal jag väntat på sen i tisdags. Och samtalet kom med glada nyheter:
Jag ska börja hyra stol på Änglahår i Alvesta nästa år! Jag är så jäkla glad att jag studsar!
Jag ska äntligen jobba i en fräsch ny salong med trevliga människor, få gå på kurser, få bestämma över mig själv och framför allt utvecklas! Nu är det slut på 30 min kunder, dubbelbokningar, dåliga arbetstider och tråkigt jobb.

Från och med 1 Februari hittar ni mig på Änglahår :)




you touched my heart, you touched my soul.

Publicerad 2011-09-28 22:59:17 i Allmänt


 

 

Jag undrar hur jag ska stå ut en månad till på jobbet. Det är fan dödstråkigt att gå dit. Mina få timmar om dagen känns som en evighet. Ge mig 31 Oktober nu!

Jag vill bara dagarna ska gå och jag vill ha glada besked. Jag önskar av hela hela mitt hjärta att jag har turen på min sida! Då kan jag måla upp en framtidsplan, göra det jag vill och ha ett grymt år framför mig.

 


the future is bright and shining.

Publicerad 2011-09-26 22:42:42 i Allmänt


Jag kom just på att denna veckan är sista veckan allt är som vanligt. På fredag jobbar jag sista dagen med Sara, sen börjar hon på nytt jobb. Sen ska jag jobba 4 veckor heltid fram tills jag själv slutar. Kommer bli så tråkigt att gå runt ensam på salongen utan min lilla Sara!

Jag har precis bestämt dejt med min bästa Fidde på torsdag. Jag uppskattar att umgås med Fidde, man kan klaga på sitt liv, man kan sitta och skvallra som två tjejer eller klia sig på röven som två grabbar. Alltså överdrivet skönt avslappnat!

Jag har sett klart 7:e säsongen av NCIS, alltså sista boxen syrran hade. Nu måste jag vänta huuur länge som helst på att se forsättningen, suger. Men ett ljus i mörkret är att Vampire Diaries har börjat igen med nya avsnitt varje torsdag!
Nu ska jag sova och förbereda mig för morgondagen. Mycket står på spel! Wish me luck.


we found love in a hopeless place.

Publicerad 2011-09-25 21:46:33 i Allmänt




Jag älskar min väggtext, den passar perfekt!

Var meningen jag skulle haft en nykter och lugn fredagskväll. Men efter jättegod mat på Båten så drog vi till Bishops där det blev öl, på cider, på shot och ännu en shot. Vi hade turen att slippa inträde på Deluxe där vi drack mer öl & mer shot. Nu förstår jag varför jag aldrig varit på Deluxe innan efter att ha dansat till reggae i 2 timmar och jag förstår mig inte på den genren av musik för fem öre.. hmm..

Igår jobbade jag några timmar och på kvällen köpte jag med mig en kebabtallrik och åkte hem till syrran. Vi kollade på film, åt godis och hade trevligt utan några barn. Erik blev lite småsur på mig när han hittade mig i hans säng med ett stort glas Cola och en popcornskål när han skulle sova haha. Idag har jag varit hos min andra syster och mest tagit det väldigt lugnt. Åt glass & kollade på Brokeback Mountain.

Längtar redan till nästa helg. Erica flyttar äntligen hem från Norge, så på fredag blir det utgång för att ta igen förlorad tid. På lördag firar vi Sara som fyller 20 år med förkrök hos henne och sedan ännu en utgång. En helg heeelt i min stil!


theres nothing wrong with who you are.

Publicerad 2011-09-21 23:12:37 i Allmänt





Jag har märkt att det är fler än jag som ska ut och resa i höst. Många kunder jag haft de senaste veckorna pratar om Thailand, Austrailen, Malaysia och har också planer på att se världen. Tycker det är så kul & häftigt!
Inatt sov jag 12 (!) timmar och allt pga min underbara rullgardin, nu kan man äntligen sova i ett mörkt rum och då flyger timmarna förbi. Trots detta har jag en underbar huvudvärk idag så det är dags att krypa ner igen.

Jag har kollat i 2 veckor nu efter texter och NU tror jag faktiskt jag hittat en som passar mig.
When life gives you a hundred reasons to cry,
show life that you have a thousand reasons to smile.


Klockren!




i nearly left the real me on the shelf.

Publicerad 2011-09-20 23:17:15 i Allmänt





Älskar alla ljusstakar&ljuslyktor. Älskar att nästan allt går i svartvitt.
Älskar min underbara glaslampa i fönstret.
Det enda som fattas är fotografier och min väggtext som ska sitta över sängen,
sen är jag klar med mitt drömrum.

Det blev verkligen ut med det gamla och in med det nya. Och den vägen vill jag fortsätta på.
Sex veckor till Asien. Och om allt går som smort har jag kanske väldigt bra framtidsplaner tills jag kommer hem nästa år. Livet leker!




"för det är toppen baby sluta klaga jag vill va som jag vill"

Publicerad 2011-09-18 23:06:36 i Allmänt


Jag brukar ofta säga att jag saknar moppe-tiden.
Vi var 14-15 år, hade ett grymt varmt sommarlov med 2-3 badrundor i Spånen varje dag, vi åt mängder av glass på Glassbomben, körde moped vart vi än skulle, slösade de mesta av våra pengar på bensin och hade helt galet roligt!
Jag som annars är en badkruka badade mer än vad jag gjort sammanlagt under dessa fem åren. Hela spånenbryggan var full av bara vårt moppe-gäng på över 20 pers. Det var alltså kaos i trafiken när vi körde en efter en på led i Alvesta.
Det var den sommaren vi började med alla våra filmkvällar. Det blev lite av en tradition att vi alla samlades på min övervåningen i allas vår favoritsoffa och kollade mängder med filmer.
Det tog tid att bara välja film och hitta någon som inte någon av oss alla hade sett innan. .
Den sommaren var det även väldigt mycket fotboll på tv i Nikos källare, nätter i spånen där vi kastade godis i vattnet, nätter på Prästängsskolan där vi klättrade upp på taket och låg och kollade på stjärnorna med fjärilar i magen, det var långa cykelrundor på min cykel "Golden Star" som jag & EH målade om i guld och svart.
Det är utan tvekan den sommaren jag kommer ihåg starkast och jag är helt säker på att om 20-30 år kommer jag komma ihåg den lika väl som nu med ett leende på läpparna.

Det är en stor skillnad på att sakna och att vilja tas tillbaka. Jag skulle inte vilja vara 15 igen. Hur lycklig och glad jag än var då så skulle jag aldrig vilja tas tillbaka till den tiden.
Jag har lärt mig att det är svårt att uppleva ren och äkta lycka. Att livet gör jävligt ont ibland och att vi alla någon gång kommer&har blivit djupt sårade. Att vi kommer gå igenom tuffa tider och underbara tider. Människor som kommer och går.
Jag kommer inte ihåg åren däremellan lika väldetaljerat som just den sommaren. Kanske för att jag inte vill påminnas, kanske för att det varit jävligt tufft.

Men åren däremellan har format mig till den jag är idag. Jag har lärt mig att vara stark. Att man aldrig ska ge upp. Jag har lärt mig att allting händer av en anledning och jag tror stenhårt på ödet. Jag har lärt mig att det är okej att vara ledsen likaväl som det är okej att vara lycklig. Allting har sin tid, allting har sin plats och även om man ibland känner sig vilsen så kommer det snart att bli din tur.
Men framförallt har jag lärt mig att jag är den viktigaste personen i mitt liv, och det är en sak jag aldrig vill glömma bort!







i can't believe that they are buying your bullshit.

Publicerad 2011-09-15 23:00:52 i Allmänt


Har märkt att mörkblått lack är hett i höst. Och faktiskt är det snyggt och fräscht, så jag letade fram mitt gamla O.P.I nagellack. Dom är helt grymma, lätta att måla och sitter nästan upp till en vecka. Sen att dom är dyra är en annan sak.

Jag har ju faktiskt blivit sponsrade mina till mitt & Fridas PA förra året!

 

Helt galet skönt ska det bli med min långhelg. Började den ikväll med att sola, duscha och nu luktar jag papaya. Imorgon ska jag baka chokladbollar med Alfons medans Sara städar. Sen hoppas jag på en riktigt grym festkväll. Päronen åker iväg över helgen också, s e m e s t e r.

Kan inte säga annat än trevlig helg!

 

 


 

 

 

happy days.

Publicerad 2011-09-15 12:34:21 i Allmänt

 

 

Fruktansvärt glad idag! Fick nyss reda på att jag är ledig fre-tis och det känns otroligt bra.

Har precis städat hela övervåningen så jag slipper det ikväll.

Istället ska jag klippa mormor och sola.

 

Nu börjar jag snart jobba. ciao bella.

 


-

Publicerad 2011-09-14 12:13:15 i Allmänt


Britney Spears Ft. Will.I.Am
- Big Fat Bass
Inna Ft. Flo Rida - Club Rocker
Maroon Five Ft. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
Leona Lewis Ft. Avicii - Collide
Mohombi - Maracca
Adoo - Oh Mamma Sa
Erica Amarillo - 50 Kvm
Alexandra Stan - Get Back (ASAP)
Avicii - Fade Into Darkness


ncis.

Publicerad 2011-09-13 23:58:30 i Allmänt


Jag längtar redan efter helg! Därför är det skönt att det är lill-lördag imån och snart fredag!
Har peelat & gjort ansiktsmask ikväll. Tvättar överdraget till min madrass, slängt ut ännu mer från rummet och kollat ännu mer texter på internet. Jag börjar se ett resultat i huvudet nu!

Känns som jag är på pyjamasparty.
Ska alldeles strax bädda ner mig i soffan med NCIS (tvättar halva sängen). Det är då man skulle haft någon att trängas med, någon som håller ut in i det längsta innan det blir för varmt och trångt och man blir nerputtad på golvet. Det kallar jag ett bra pyjamasparty.




catch the moment.

Publicerad 2011-09-12 23:53:03 i Allmänt

 

 

Idag har jag rivit ner mina blommor på min fondvägg. Det ser väldigt tomt ut och hela rummet är rätt trist. Därför har jag bokat in en tripp till IKEA med mamma på måndag. Jag kanske även ska byta ut min fyrkantiga 13 tums TV mot en platt på några mer tum. På tiden!


Jag har även idag skattat mig lycklig att bara vara jag.

Jag har sett folk som älskar varandra så mycket att dom inte gör annat än att såra varandra. Det är då man förstår att du är den viktigaste i ditt liv. Du måste älska dig själv och vara lycklig ensam innan du kan ge bort din kärlek och lycka till någon annan. Jag tror det är A och O för att två människor ska kunna ge och ta.


Som vanligt när man rotar runt i sina förvaringar och gömmer så hittar man alltid något annat än det man letade efter. Jag hittade detta gamla kortet på mig, Stoffe, Johanna & Robin från Liseberg. Det var första gången jag vågade åka Balder och första gången jag åt Stoffes Pasta Carbonara.

Jag log för mig själv. Minnen.

 


like a cinderella story.

Publicerad 2011-09-11 23:27:08 i Allmänt


Från att jag slutade jobba kl 14.00 igår har jag inte gjort mycket mer än ungefär ingenting alls.
Lite filmer, väldigt mycket NCIS, häng med vänner och alldeles för mycket spel på mobilen. Jag är tokberoende!

Har försökt fjäskat in ett IKEA besök med päronen, och funkar inte det brukar mina systrar vara positiva på en tripp dit.
Jag vill köpa massa nya ramar i svart & vitt, nya krukor, doftljus, och andra roliga saker till mitt rum. Jag ska slänga ut fotöljen som ändå alltid bara fylls med kläder, har nog suttit i den högst 10 gånger på 3-4 år. Istället vill jag ha nått annat fint, kanske förvaring, mysiga golvlampor, en långsmal golvtavla, spegel? Trots att jag är 20 år och kanske borde börja planera för en lägenhet vet jag att det förmodligen kommer dröja ett år till innan jag slår mig till ro. Och innan dess vill jag självklart ha det fint omkring mig.
Jag vill komma in i mitt rum och känna att det är skönt att stänga dörren om sig. Det är det inte nu, det är för mycket historia, för mycket gammalt och för lite mig.
Jag ska ha världens mysigaste rum när jag är klar!



Flickan med detta rummet lär vara världens lyckligaste.


amor vincit omnia.

Publicerad 2011-09-11 02:35:11 i Allmänt




En riktig powerförfest med 5 tjejer föjt av utgång på Loft igår. Jag hade riktigt roligt!
Det var tufft att gå upp vid 8 imorse och förneka huvudvärken och promenera till jobbet.
Sista timmen ville jag bara dö av trötthet, hunger & huvudvärk. Tacka vet jag Elvans pizzeria & powernap i soffan. Jag har haft världens lugnaste lördagskväll. Mest har jag spelat Wordfeud som jag blivit helt beroende av.

Fick ett ryck för en stund sen att jag bara måste ändra om mitt rum. Mitt svarta blommönster som ger en fondvägg ska bort. Det ska hängas upp tavlor med foton på mina bästa och jag ska hitta en riktigt fin väggtext. Kikat runt på internet och det finns så många, så fina. Jag vill iafl ha en svart ganska rejält stor som jag kan ha över sängen. Jag vill ha en text som passar mig och pushar mig och den ska vara på engelska. När jag i framtiden får en egen lägenhet kommer jag ha såna här småtexter överallt. Varför inte ha kladdkake-recept på väggen istl för en tråkig tavla i köket? Eller en text på garderobsdörren eller varför inte på en möbel? Snyggt och personligt!


Leona Lewis / Avicii - Collide.

Publicerad 2011-09-09 11:49:28 i Allmänt


 

Idag är det fredag.

Jag ska snart in till stan för att inhandla alkohol och det sista inför kvällen.

Tacos, spel & mycket vin hemma hos Jill innan vi intar Terassen och Cave Cake. Kommer vara helt grym musik och jag är dötaggad (trots att det är jobb 9.30 imån). Jag trotsar hösten och kör på shorts för sista gången i Sverige innan jag packar ner alla till Asien!

 

Idag är jag lycklig!

 


skrik på hjälp.

Publicerad 2011-09-08 22:17:40 i Allmänt


En enkel biljett till helvetet. Denna veckan har vänt upp och ner på allt, det är första gången i hela mitt liv jag inte vill åka hem efter jobbet. Jag önskar inte någon att få känna på hur riktiga konflikter känns eller att stå mittemellan dina egna och någon annans. Jag har efter denna veckan tappat förtroende för människor som det är meningen att jag ska se upp till. Människor som visat sin egoism genom att inte tänka på konsekvenserna och vart dom hamnar. Jag har fått känna på hur mycket lögner sårar, hur fruktansvärt ont det faktiskt gör, speciellt när det kommer från någon du trodde du alltid kunde lita på, i vått och torrt. Jag har fått skäll och nedklankningar i andra människors ställe, jag har mot min vilja blivit en förmedlare. Det är första gången jag känner att jag inte känner mig hemma, hemma.. Jag har aldrig känt mig utanför förens nu, nu när svart på vitt  har kommit fram. Jag har fått höra att jag hädanefter kommer få välja sida, år efter år i hela mitt liv ska jag behöva välja mellan alla mina nära som jag älskar lika mycket. Jag har gråtit, skrikit, mått illa och drömt mardrömmar. Jag står och ser på medans allt faller samman och jag kan ingenting göra åt det. Jag kan inte förklara hur jobbigt det känns att inte kunna träffa nära du saknar, för dom är besvikna på mig, på alla. Ensam står jag med skuld och ångest upp i halsen.

Jag har fått klart för mig denna veckan vilka som finns där, och vilka som verkligen finns där när det gäller. Jag kommer aldrig mer slösa en tanke, ett sms eller en tår år personer som ger dig svaret, "jag har inte tid" när du skriker efter en hjälpande hand. Det är nu man ser äktheten i människor och vilka som egentligen ser dig som luft.

Jag önskar någon kunde hjälpa mig, jag önskar allt kunde vara som innan, jag önskar jag kunde komma hem och slippa känna att jag måste gömma mig för att slippa låtsas. Jag önskar jag inte gick runt och var rädd att allting ska bli värre än vad det redan är. Jag önskar mina nära slutade ljuga för mig, rätt upp i ansiktet, gång på gång. Men mest av allt önskar jag att en dag kunna ha alla i min familj, i min släkt, på alla håll samlade kring samma bord.
Det är min allra högsta önskan.


Jag vet inte hur jag ska få en returbiljett tillbaka till där jag en gång trivdes.


love life.

Publicerad 2011-09-04 22:12:09 i Allmänt


Helgen på Öland har varit underbar! Jag har inte tagit det så lugnt som denna helgen på säkert 2 år, det låter helt sjukt men det är sant. Alltså var det lite kli i fingrarna och rastlöshet som kröp fram när det började skymma, det är ju då jag brukar dunka musik, sjunga framför speglen och tagga förfest. Men vi har kollat på filmer, bra tv-program, ätit godis & haft tända ljus. Så behövligt!
Det har blivit en tur med färjan över till Kalmar för shopping, god mat, nattliga promenader, sol & bad och framför allt otroligt mycket lugn och ro. Jag förstår nu varför mamma & pappa åker till vårt smultronställe så fort dom har några dagar lediga. Det är ett helt annat lugn där!


Jag börjar bli nervös nu. Rädd. Det här händer ju faktiskt på riktigt. Om 7 veckor lämnar jag allting i nästan 3 månader. Jag är inte hemma på Julafton. Inte heller på Nyårsafton.
Julafton för mig är ingenting stort längre, men det är det för min familj och både dom & jag vet att det kommer kännas konstigt och tomt i år. Jag älskar att se Cajsa, Alfons & Emblas miner och skratt när dom öppnar paket efter paket, Det är Julafton för mig. Och detta året är jag inte där, det gör faktiskt lite ont i mig..  Kommer dom känna igen mig när jag är tillbaka?
Jag kommer göra mitt livs äventyr och jag längtar så mycket, men jag tycker det borde vara okej att vara rädd också. Det är mycket att tänka på, mycket planering och vi kommer vara 3 unga tjejer i en helt okänd värld. Mest rädd är jag för min flygning hem som jag kommer göra ensam. Malayisa - Dubai, Dubai - Köpenhamn. Jag ska flyga själv i 13-14 timmar och det gör mig rädd. Jag vet att jag inte är ensam om att göra det, eller ensam på planet. Men där måste jag lägga all trygghet på mig själv vilket är det läskigaste jag gjort.
Det kommer uppstå problem på vägen, men vad är inte ett äventyr utan hinder?! Jag är redo för vad världen har att erbjuda !

Hädanefter kommer det handla om kvalitetstid. Jag ska vara så mycket med mina syskonbarn att dom kommer tröttna på mig, skratta med mina vänner och sitta ner tillsammans med mamma & pappa och bara vara.
Nu ska jag sluta skriva innan jag börjar lipa.
Skärpning Isabelle, you're just living while you're alive.





Publicerad 2011-09-01 23:49:33 i Allmänt


Imorgon flyr jag till vårt smultronställe. En utsikt över bron & havet, god mat, shopping, lugn & ro och många mil hemifrån. Jag ska vila upp mig på alla tänkbara sätt, från topp till tå, från insidan och ut. Jag behöver det här.




-

Publicerad 2011-09-01 21:39:14 i Allmänt



I'd rather have an enemy who is honest enough to admit that they dislike me, then to keep a ''friend'' whose mission is to put me down.




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela